Örebro!

Igår hade Emil tagit ledigt från jobbet för att vi skulle åka till Örebro. Det var en del i min födelsedag, vi firade inte så mycket på själva dagen utan tog istället en heldag i Örebro. Det är våran nya grej, åka till städer i närheten och utforska lite!

Vi började dagen med en stadig frukost och sedan tog vi bussen till Örebro, buss eller tåg är så mycket trevligare än bil. Det känns mer som om man är ute och reser då. när vi kom fram hade Emil lite ont i huvudet så vi tänkte att vi skulle söka upp ett fik för en kopp lindrande kaffe, vi hade dock hamnat i de äldre delarna av staden så det var snålt om fik, det enda vi hittade tog inte betalkort så vi fick traska vidare och hittade tillslut ett fik som hette Hälls, coolt! sedan gick vi in på en antikbod, ofta på den typen av ställen är ägaren otroligt trevlig och pratglad men inte där. Tanten sa inte ens hej när vi kom in. Kul kärring.. Men vi kikade runt på alla miljarder prylar som fanns där och det mest intressanta var de trägrejer som låg längs väggarna i en trapp, massa såna där skumma redskap som man inte har en aning om vad de är till för. Sånt som min farfar skulle kunna berätta om i evigheter och förmodligen heter de något konstigt. Är det någon som vet vad en dumling är tillexempel?

Jag kan berätta att det är den lilla trä pinnen man satte i som fästanordning när man timrade hus förr i tiden, man använder nu också när man timrar hus men det är ju inte så vanligt längre. man borrade alltså ett hål i timret och stack ner dumlingen, sen petade man dit ett timmer till och så satt de ihop!

När vi vandrat runt i några timmar började vi bli lite hungriga och tänte att vi skulle äta på stadshotellet, men det var ju ett nytt hotell, stor ful byggnad med massa glas överallt. Så vi gick tillbaka till de äldre delarna av staden och till ett hak vi sett tidigare, Rock Bar hette det. Kändes som vilken sylta som helst men det var god mat! Jag åt jättegod moussaka och Emil tog en supergod Rockburgare, häftigt!
Det enda som var lite tråkigt där var att nåt vider hade torkat sig i röven o sen lagt sina äckliga bajspapper i papperskorgen istället för toaletten. Vad är det för fel på folk?

Sen snubblade vi runt lite till och hamnade på the phonehouse, Emil är nu stolt ägare till en ny mobil! Det var ju någon som tog hans när vi krökade i sura sist. Vi gick också in på en zooaffär och träffade världens sötaste ödla, han var helt sjukt söt o följde med runt buren när man flyttade sig. Man behövde bara vinka åt honom så kom han joggande. En sån vill jag ha!


Sen försökte vi ta oss in på slottet och efter många om och men så kom vi tillslut in i ett av tornen där det var en utställning. Mycket intressant och stämningsfullt! Slottet ska man inte missa om man är där, det är så himla fint och mäktigt att stå på slottsbacken och titta upp mot slottet och alla torn.

Efter detta började vi bli lite trötta så vi gick och satte oss på Espresso House, lite värmande kaffe senare begav vi oss ut. Inte för att kaffet var slut utan för att det stormade in en sjuhelsikes massa ungar, emos har tydligen en stor del i befolkningen även i Örebro.
Sen gick vi till en liten bar som hette Lilla Örebro, jag fick en cosmopolitan (MUMS) och Emil tog en Jack&Coke, sen beställde jag en "cocktail som smakar svartvinbär" och riktigt god och Emil tog en newcastle. Sedan gick vi tillbaka till statione och tog tåget hem, helt slut efter en supermysig dag!

Örebro är en väldigt trevlig stad, de flesta i butikerna (alla utom hon på antikboden) var jättetrevliga. Dessutom är det en väldigt fin stad med mycket gamla hus och ett otroligt fint slott. Örebro rekomenderas stark!

Skepp o´hoj

Kommentarer
Postat av: änabandäna

boodil nu vare längesen du skrev!

2009-11-04 @ 20:46:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0