Kålsoppa

Så, ett recept på en mycket enkel kålsoppa!

Du behöver:
1 kålhuvud (storleksmässigt kan du utgå från ollonet på en valpenis)
morötter (typ massor)
buljong (så det räcker åt en större sjö)
köttfärs (optional)
lagerblad och övrig kryddning

Utförande:
Hacka kålhuvud och morötter i fina strimlor antingen för hand (men då lär man se till att ha ett par år på sig) eller så använder man hushållsassistenten.
bryn eventuell köttfärs i lite olja (ett par dl)
släng i lite vatten och några buljongtärningar, i med alla rivna grönsaker och vatten så det täcker.
Häll sedan i så mycket buljong och kryddor att det smakar något.
Koka tills det inte luktar så mycket prutt
Färdigt!

(bild kommer när batteriet laddat klart)

Skepp o´hoj

Dålig uppdatering..

Det har inte blivit så mycket skrivet på några dagar nu, inspirationen har inte infunnit sig kan man säga.. Men jag ska försöka bättra mig. Är lite irriterad idag, lite trött på vissa människor och sånt men det är egentligen bara mig själv jag kan skylla på. Jag är riktigt brudig idag, sådär tjejtidnings tjejig, eller som killars fördomar om hur tjejer är. Överanalyserande och tjurig, för att sammanfatta lite kort.

Boken jag skulle ha tag i idag fanns inte och den verkar inte ha kommit in nu på eftermiddagen heller. Det positiva jag kan berätta idag är att jag piffat lite i vardagsrummet, lite nytt och höstigare än när allt var turkost.. Nu är det tre färger som dominerar, lila, blått och grönt. Blev riktigt bra faktiskt, Emil tyckte det såg ut som nånting ur en tidning. Alltid trevligt när han också gillar det jag gör, så jag inte sitter där själv och tycker det ser strålande ut. Jag ska ladda kameran så lägger jag upp lite bilder senare, mest till Anna. Eftersom du är den enda som kommenterar.

Det kommer även ett recept på min kålsoppa sen!

Skepp o´hoj

Hujedamig

Herrgud vad oinspirerad jag är, gäller allt! Matlagning, kläder, smink, håt, skola.. Allt!
Men jag hoppas det släpper snart, måste ju prestera för att bli godkänd i skolan. Ska iaf hämta ut lite böcker idag, så kan jag åtminstone börja läsa till föreläsningen på torsdag. Men jag vet inte vad det är just nu, känner mig bara deppig o tråkig hela tiden.. Och ensam, jag är ju aldrig ensam.. Ändå känns det så hopplöst ensamt.. Det går över, men det är jobbigt just nu.
Försöker peppa mig med lite The Donnas, svängigt värre.. Nu ska jag ta en kopp kaffe (ovanligt..) och försöka rycka upp mig så kanske jag kan skriva annat än gnäll här..



Skepp o´hoj

Söndag

jaha, då var min dator officiellt död.. Vet inte om den brunnit eller om batteriet gett upp. Kan även vara adaptersladden som gått sönder. Det får nog bli en ny dator, ett nytt batteri kostar ju 1/4 av en ny dator så det känns inte riktigt värt.

Idag ska vi tvätta, sen blir det riktig söndagsmiddag med stek och grejer. Flådigt! Vi fick en älgstek av pappa igår så den tänkte vi äta upp idag. Fusk vego är jag...

eftersom min dator kraschat så är jag lite handikappad nu, inga länkar finns kvar.. Så jag kommer nog inte vara så aktiv på internet en tid framöver..

Nu ska jag göra ångbad för ansiktet, hårinpackning och sedan försöka få bort lite pormaskar. Man måste ju hålla efter de jäklarna..

Skepp o´hoj!

Mätt och trött

Nu har vi haft besök av lillebror och hans tjej. Oerhört trevligt var det!
Vi började med att äta lite lunch och sedan åkte vi ner på stan, där slarvade vi omkring i några timmar innan vi ålte hem och vilade lite. Vi var väldigt trötta allihopa idag. Sen begav vi oss ner igen och gick till Bellman för lite filébuffé, smaskigt som tusan. Så nu är både jag och Emil riktigt proppis, jag åt tzatsiki så det blir vitlöksrapar för hela slanten ikväll. Det och del 2 av sagan om ringen, skönt att lägga sig i soffan och chilla lite.

Dessutom har vi fått in en ny möbel idag, ännu en markör bokhylla har landat. Den kommer få en plats vid Emils dator, sen kan vi nog inte köpa fler möbler för då får vi börja inreda i mitten av rummet också. Men nu ska det väl inte behövas några fler bokhyllor tror jag. borde räcka med två stora och två små, plus vitrinskåp och dvd/cd hyllsystem.

Min dator verkar ha packat ihop nu, den vill inte starta alls nu. Så jag får använda Emils istället, men det hade ju varit kul om den typ kunde skärpa till sig lite och samarbeta med mig. Vill ju ha min jäkla dator..

Här kommer ett tips till alla i heeela världen, köp Fanta Lemon, sjukt gott! Precis lika gott som sist den fanns.


Fanta Lemon

Det var allt för nu!

Skepp o´hoj!

Tröttis

Det blev inget Abramis Brama igår, istället gick vi till Taj Mahal och lyssnade på en kompis som skulle spela med sitt band där. De kör mest 70-tal men lite 80 också, riktigt bra var det iaf!
Vi försökte oss på en outfit bild, så detta är alltså inte en "dagens" utan en "gårdangens"

Enjoy!




Sådär då, nu ska jag äta smörgås och bli presentabel igen innan lillebror och flickvän kommer hit.

Skepp o´hoj!

Shopping in tha city

Hemma igen, telefonen passade på att dö precis innan jag skulle på bussen hem, kanon!
Men annars hade varit väldigt trevligt, jag har inte shoppat speciellt mycket men lite blev det. Et par byxor på gina och lite ansiktsrengöring på apoteket. Förpackningarna var så fina och eftersom jag blivit tonåring på nytt, alltså fått massa orenheter i hyn, så passar de nog bra. Trollhassel låter ju annars väldigt coolt bara det, dessutom heter produkterna "Demons & Angels" och har någon slags tattoo inspirerad logga på sig.
Byxorna är vanliga svarta tighta, tänkte inviga dem idag då vi ska ut.
Men då återstår ju allt annat man ska ha på sig.. Har inga idéer alls, hade hoppats på att hitta en schysst långärmad skjorta men så blev det inte.
Bättre lycka nästa gång!

Nu ska jag dricka vin och sen hoppa in i duschen, kanske ska försöka mig på en outfit bild sen. Kan ju vara kul!

Skepp o´hoj!

Fredag

Härligt med fredag, även fast jag inte direkt gjort så mycket den här veckan så är fredag en trevlig dag ändå!
Jag slipper sitta själv hemma i två dagar, underbart!
Dessutom har vi en relativt fullspäckad helg, idag ska jag ner på stan och leka lite med Sofiorna, sen kommer Emil ner så då ska jag leka med honom och ikväll ska han och jag iväg till Sigurdsgatan och titta på Abramis Brama.
Trevligt trevligt.
Imorgon kommer min lillebror och hans tjej så då ska vi umgås och gå ut och äta lite. Det kommer bli trevligt! Vi har ju inte fått träffa henne än så det ser jag framemot.
Söndag ska ägnas åt planering av nästa veckas matsedel, vi har gjort upp en budget så att vi ska klara oss sedan när jag inte får så himla mycket pengar längre.
Det är riktigt svårt det där med budget, att räkna ut hur mycket som går åt till olika saker och så vidare. Men vi är båda taggade och planen är att leva riktigt snålt och kunna spara undan en del pengar varje månad, då kan man ha råd att göra lite roligare saker ibland eller köpa något som man vill ha.

Innan jag åker ner på stan idag så ska jag hinna städa undan lite här hemma, det är ju inte så kul att ta hem folk när det ser ut som hej kom och hjälp mig i lägenheten. Papper överallt, skolböcker och annat trams. Men det går ganska fort att plocka undan allt sådant.

Det vi ska göra på stan är att köpa en present till min låtsaspappa Per, eventuellt köpa gardiner (jag har tröttnat på blått och vill ha en höstigare färg) och så ska vi ta en sväng förbi lustkällan, porrbutiken som ligger nere på stan. Det blir trevligt. Men nu ska det städas och så måste jag klä på mig lite vettigare kläder.



Skepp o´hoj

Äntligen hemma

Hård dag när ma vaknar och upptäcker att man är försenad, att sen inte ha fått hem sina böcker gör ju inte att det känns lättare att ta sig iväg. Men nu har jag äntligen kommit hem igen och imorgon har jag inga föreläsningar så då ska jag leta böcker. Var på en väldigt intressant föreläsning mellan 16.15 och 19.00, föreläsaren pratade om höger och vänster hjärnhalva. Hur olika de är och hur man påverkas om den ena försvinner, hon berättade bland annat om en tjej som fått en stor hjärnblödning i vänsterhjärnhalva och därför inte kunde prata, förutom ett ord. Det enda hon kunde säga var fan, så det sa hon hela tiden.
Det läskigste med att bara ha högerhjärnhalva kvar måste vara att man helt tappar tidsuppfattningen, man har ingen aning om hur länge man gjort något eller hur långa fem minuter är. Läskigt.

bild på hjärnhalvorna

den är inte äcklig eller nåt, en tecknad bild som inte ville infoga sig här tydligen..


Föreläsaren innan det pratade om olika personlighetstyper inom inlärning, att alla lär sig på olika sätt och att man har några typer som är starkare än de andra. Men att alla har lite av varje i sig, jag ska göra ett litet test så man får reda på vilken typ man är och hur man lär sig bäst.
I högstadiet hade vi också såna tester, en gång per år fick man prova vilka två typer mna var mest av och så fick man tips på hur man lättare skulle plugga efter sina typer. Om jag minns rätt så var jag logisk och visuell. Men jag kan minnas fel. Logisk var jag iaf, det är jag säker på.

Nu är det dags för mat igen.. Är så hungrig så jag vet inte vart jag ska ta vägen.

Skepp o´hoj

Stressigt..

Nu är jag hemma igen, första föreläsningen avklarad. Nästa bärjar om en timme ungefär så innan dess ska jag vara tillbaka igen. Känns ju kanoners att inte ha några böcker och dessutom komma försent till första föreläsningen.
Men jag kan inte göra så mycket åt det nu, har beställt en del av böckerna resten ska jag fixa imorgon och på tisdag. Sen är jag game igen.

Nu är nog makaronerna klara så nu ska jag äta, har till och med hunnit tvätta håret medan maten blev klar, jag är snabb som vinden!
Känns ju sådär superfräscht att vara skitig i håret när man ska ut bland folk..

Steven var jätteduktig imorse, hon tog alla sina piller plus den vidiriga smärtstillande smörjan som ska sprutas in i munnen på henne. Stackarn, men jag tröstade med godis och mjukmat, värsta lyxen.

Nu äta, sen föna håret och sen bär det av mot nästa föreläsning som jag inte heller har lyckats förbereda mig för. Böckerna kommer ju aldrig. Men det tar jag igen på tentan sen, tror jag..

Skep o´hoj

Föreläsning utan böcker..

Då var det dags att börja göra något vettigt igen, föreläsning kl 13.15 trodde jag..
Upptäckte precis att det visst var från 09.15 idag.. fan också..
Stressigt med andra ord, ska klä på ig o åka iväg nu på en gång..
Hatar att komma försent.

Skepp o´hoj

Efterlyst

Sitter framför tvn igen, Efterlyst är snart slut. Man börjar ju undra vart vi är på väg, värderån med helikopter, mord av en ung kvinna där huvudmisstänkt är hennes blivande man och våldtäkt på en 15-årig tjej. Plus alla dessa misshandel- och rånbrott, håller vi på att bli som USA?
Hoppas verkligen inte det, jag vill kunna gå hem själv på kvällen, kunna gå ut även efter att det blivit mörkt och kunna gå även där det inte vimlar av andra människor. Redan nu är jag rädd när jag går ut på kvällarna, det värsta är väl att nästan alla tjejer känner likadant. Vi matas hela tiden med risken att bli våldtagen så rädslan sitter djupt rotad även om jag vet att de allra flesta våldtäkterna sker av någon man känner, eller åtminstone är bekant med.
Alltså är det större risk att bli våldtagen om man är på hemmafest, umgås med släkten eller bara sitter hemma med sin snubbe.
Men det är inte det man matas med, istället tas ovanliga fall upp där tjejer och kvinnor gått hem själva eller det fall som jag oftast kommer att tänka på när jag är tvungen att ta mig hem själv. En tjej som gick ut med soporna, mötte två killar som bad om hjälp att putta igång sin bil, hon gick med på att sitta i förarsätet medan de båda killarna skulle putta. Men när hon satte sig i bilen blev hon indragen i baksätet och våldtagen, innan de sparkade ut henne på en parkeringsplats så hotade de med att om hon gick till polisen så skulle hennes hund bli dödad.
Detta innebär alltså att killarna hade spanat in henne tidigare, visste var hon bodde och att hon hade en hund.
Så oerhört vidrigt.

Men jag ska skärpa till mig nu, såhär allvarliga inlägg som det blivit nu hade jag inte tänkt att skriva.
Ska fnula ut nå roligare så återkommer jag då!
Tills dess kan man ju alltid kika på det här, jag tyckte det var roligt iaf.




bild härifrån

Skepp o´hoj

Meducin och pannkakssug

Har fixat medicinen till Steven, det ska bli.. eh.. intressant.. att försöka ge henne den sen, den ena är en tablett och det andra är flytande så man ska ge det till henne med nån spruta i munnen. Hon kommer ÄLSKA mig sen..

Värre är det med mitt sug efter pannkakor, jag brukar väl inte vara sugen på det heller.. Men idag så blev jag så jäkla supersugen.. Får se om jag övertygar Emil om rättens förträfflighet eller om det får bli något annat. Håller tummarna! Annars får jag äta pannkisar själv inatt när han somnat..

Emil sitter och målar nu, han pysslar ju med sån hännä Pinstriping, coolt som fan. Han är riktigt duktig också, men det vill han inte erkänna. Massa projekt har det trillat in, men specialiteten är käglor. Riktiga kvalitetskäglor ändå från Vilhelmina. Så dem sprayar vi först i en tjusig färg, sen trixar Emil dit en stilig pinstripe om amn ber snällt fixar han en text också.



Se så tjusigt! Detta är ju ingen kägla, utan det är hans pennskrin.

Skepp o´hoj

Steven

Steven har urinvägsinfektion, hon hade väldigt höga värden när undersökningen gjordes idag.
Så nu ska hon äta medicin i en vecka och sedan hoppas vi att hon slipper besvär, vetrinären
passade på att pigga upp oss med informationen att om hon inte slutar kissa på fel ställen så
skulle vi komma tillbaka med ett nytt prov, om det då visar sig att hon fortfarande har bakterier
i urinen kan det bero på kristaller, polyper eller tumör. Känns ju kul att veta det.

Hoppas hon blir fri sin smärta och slutar kissa överallt, det skulle vara väldigt skönt.

Men jag har oerhört dåligt samvete och känner mig som den sämsta djurägaren någonsin,
hur fan kunde jag låta det gå såhär långt? Låta min stackars älskade katt få ha ont alldeles
för länge. Fruktansvärd känner jag mig nu.







Min lilla panter

Skepp o´hoj

discovery history, frukost och en kaffeskvätt

Sitter och äter frukost framför tvn, fastnade framför ett program på discovery om konsten och hur den förändrades under upplysningen. Mycket intressant.

Idag bär det av till vetrinären, Steven lyckades tillslut kissa på plastkulorna så jag kunde fånga upp lite.
Så får vi se vad dom säger hos vetrinären, känner mig kluven inför besöket. Jag vill ju inte att hon ska ha ont någonstans, men samtidigt vore det skönt att få veta vad som är fel.
Något jag inte kan förstå är de som inte försäkrar sina katter, när jag satt och kikade på djursjukhusets hemsida så stod det att 75% av katterna som kommer in saknar försäkring. Fruktansvärt tycker jag, har man inte försäkring kan man i slutändan ha satt sig i en situation som innebär att man måste välja avlivning framför behandlig för att man helt enkelt inte har råd att behandla djuret. Om man tycker att det känns okej att kanske behöva göra det valet, eller till och med räknar med att om något händer så dödar vi djuret, då kanske man inte ska skaffa ett husdjur överhuvudtaget.


Dessa Prinsessor är iaf försäkrade.

Men nu är det hög tid att fortsätta kika på mörka målningar om mänsklighetens förfall och målningar som visar att det inte finns något liv efter detta.

Skepp o´hoj

Kan ju inte gå o sova redan..

Big Brother är inte ens slut! Då kan man ju inte släppa allt och gå och sova.

Men istället för att tjata om Big Brother så tänkte jag försöka mig på en djuping.
Kroppsideal, att alla ska se likadana ut. Eller i alla fall ha samma stil, man ska se Naturlig ut. Med sin riktiga hårfärg, lagom med smink och kläder som inte sticker ut för mycket men som ändå sitter perfekt på kroppen, kroppen som är vältränad men inte biffig, smal men inte anorektisk, något att ta i men inte för mycket och väldigt välpacerat.
Botsett från allt det där så ska man ha långt hår, hårfria armahålor, ben och mellan benen. Naglarna ska vara lagom långa och målade i en fin lagom synlig färg, helst rosa.
Varför är det så? Varför ska alla sträva efter samma sak? Och framförallt, vems idé är det?
Skyll inte på killarna, för det finns killar som gillar alla kroppstyper, hårfärger, frisyrer och nagellack.
Ska vi skylla på varandra då? Nej, det tror jag blir fel, vi kan väl ändå inte ha skapat den här röran åt oss själva?
Jag vet ju inte vart det här lagom idealet kommer ifrån, men jag skulle gissa att en del finns hos tjejtidningarna, en del i den kändisfixering och säkert går det att plocka på fler ställen. Men jag tycker att det är viktigare att man anstränger sig för nästa generation tjejer, så att de kan slippa pressen att vara lagom perfekt. Att det är helt okej att ha lite mer än lagom på höfterna, att man kan klippa håret kort och färga det skrikrött om man vill, att det är okej att uttrycka sig genom kläderna, man behöver inte köpa samma tunika på Gina tricot som alla andra har gjort, om man inte gillar den förstås. Jag tänker göra mitt bästa för att mina framtida barn (både pojkar och flickor såklart) ska slippa känna sig otillräckliga pga sin kropp eller sitt utseende, att de ska våga vara sina egna oavsett vad det innebär, och framförallt att de alltid ska veta att de är välkomna till sina föräldrar, och oavsett vad de hittar på så är de det viktigaste som finns.

Det tycker jag att alla barn är värda, och jag hoppas att fler än jag kommer kämpa för att ta bort den urtråkiga norm som finns idag.



Skepp o'hoj

Haha

Woho! Jag fick till länken, vilken seger!
Ett steg närmre att knäcka datorjäveln!

Nu löper katterna amok härinne så nu är slutet nära..

Skepp o´hoj

Big brother och kattkiss

Nu är det big brother från 2003 på tvn, fruktansvärt intelligent och ungefär vad jag orkar med just nu, min hjärna har checkat ut för kvällen tror jag, men det är skönt. När BB känns som ett bra program då vet man att man nästan sover.

Jag kan inte förstå att man tittade på det här, att det var viktigt och att man pratade om det i skolan sen. Men det är väl ungefär som med bloggarna nu, utan att nämna några namn kan man ju säga att vissa av de största bloggarna har ungefär samma brist på innehåll som BB, så jag antar att de är dagens motsvarighet.

Kampen om urinprovet går vidare, nu kissade fel katt på plastkulorna.. Och nu har hon parkerat på plsatpåsen vi lade ut som backup plan. Ja herregud vad mycket enklare det vore om man kunde förklara för dem vad man är ute efter.

Var inne tidigare idag på en annan blogg, har ännu inte klurat ut det här med länkar så detta kanske inte ens fungerar men adressen är ladydahmer.blogg.se, där jag satt och kikade på lite gamla inlägg. Jag gillar den tjejen som driver bloggen, hon har så himla mycket smarta idéer om allt från genus till naturlig hårvård och massa annat. Det jag kan bli irriterad på är den nedlåtande attityd hon och många bland kommentarerna har mot yngre tjejer, typ som mig, att vi skulle vara lite korkade och lite dummare än dessa vuxna kvinnor som har levt tio år längre än mig. Jag kan gå med på att man lär sig mer och förstår mer ju äldre man blir men jag tycker inte att det är okej att vara nedlåtande mot yngre tjejer bara för det. Självklart finns det individer som kanske inte har alla sjömän på skutan, men att dra ner en hel åldersgrupp känns så fegt. Jag hade högre tankar om henne än så och jag hoppas att jag inte blir så när jag blir äldre och förståndigare.
Saken är ju dessutom att jag alltid håller med henne om att den person eller företeelse som just då diskuteras är fel eller dålig eller vad det nu kan vara. Men det känns så okaraktäristiskt att just hon ska vara så generaliserande.
Men allt det här sitter förmodligen i mitt eget huvud, fri tolkning ala Bodil är ju trots allt ett uttryck som nyttjas i det här hemmet. Plus att LD faktiskt skrev ett inlägg om att man inte ska ta åt sig just för att hon generaliserar sina inlägg, och jag håller med henne om att debatter och diskussioner blir väldigt tråkiga om man ska tänka på att ingen ska bli ledsen.
Men det är vad jag funderat på iaf.

Nu ska jag lägga mig och läsa lite tror jag, om jag inte slocknar på en gång såklart.

Skepp o´hoj!

Datorer...

Inte min kompis tydligen.. Får väl leva med att bloggen ser ut såhär tills jag lyckas installera photoshop på datorn och kan göra en header.

Är så less på den här värdelösa datorn, batteriet funkar inte så den är inte direkt protabel, segast i stan är den och dessutom blir det tokvarm på en gång.. Saknar min stationära dator, den brände man sig iaf inte på.
Fyra år till bara, sen kan jag köpa en vettig dator.
Nu blir det tv och kaffe.

Skepp o´hoj

Crabfish och spenatgratäng -aktigt!

Sådär, maten är klar och står och svalnar på spisen. Får uppdatera med en bild på den färdiga produkten sedan!
Väldigt enkelt var det iaf, jag började med att blanda spenat och crabbisar i en form



sedan värmde jag cremefraichen i en kastrul, saltade och pepprade och blandade i även detta i formen



sedan tog jag lite ost och hällde uppepå



in i ugnen typ 15 min och Färdigt!

Nu ska jag springa iväg och möta upp Emil som har jobbat över, stackarn..

Skepp o´hoj!

what´s for dinner tonight?

Sådär, nybadad o fräsch. Gjorde till och med en peeling och ansikts/hårmask. Peeling på socker, honung och olivolja, mask på olivolja och honung. Nu är jag babymjuk!

Men åter till middagen, min middag består i broccoligratäng sen några dagar och Emil jobbar över så han får gotta sig i pasta med kebabkött, lät ju saftigt och gott..

Jag har en idé som jag tänkte prova ikväll, som matlådor åt oss till imorgon alltså. Det blir spenat och crabfish gratäng, jag tror att det kommer bli gott. Till denna smaskiga anrättning hade jag tänkt använda:

Crabfish
Spenat
Gratäng (skoja bara)

Hehe, jag är rolig..
Men allvarligt, i gratängen ska det vara
Creme fraiche, lite kryddor och så en nypa ost på toppen.

Bit av kaka, så enkelt det är!
Ska försöka ta lite kort på hur det blev, jag kommer utnyttja den fina premiechecken vi fick hem idag för att inhandla det som behövs, alla pengar vi har ska finnas kvar till imorgon när vi ska till doktorn.

Nu ska jag torka håret och lyssna på Hayseed Dixie, kolla upp det för det är kul

Skepp o´hoj

aaaahhhhhhh

Det här går ju inte.. Har fixat med dom där kulorna man skulle köpa hos vetrinären men hon vill ju ändå inte gå och kissa på dem.. Men seriöst, vilken katt vill det när det ser ut såhär?



Det är ju knappt nånting i den där lådan!

Hoppas hon kissar ändå, vete tusan hur man gör annars..
Kan ju inte gärna ge henne en burk och be henne kissa i den..

Vet inte vad jag ska hitta på, jag kanske skulle ta mig i kragen och styra upp det där badet nu, tog kort på min vaniljdoftande grejer förresten.



Sådär ser de ut, och luktar riktigt gott, mycket sötare än TBS grejer.

Jag börjat fundera på att kanske satsa på lite naturligare hud- och hårvård, men då kan jag inte använda de här underbara vaniljdoftande grejerna. Fast å andra sidan kan det ju vara värt det om huden blir finare, jag har liksom fått problem med min hud på sista tiden, den vill inte alls samarbeta.
Jag kan ju alltid prova lite naturliga saker ett tag, funkar det så är det ju kanon, funkar det inte så har jag iaf provat.

Ett bad får det nog bli, sen kanske jag kan ta lite kort på badrummet och lägga upp, jag har fixat så fiiiiiint därinne.
Emil har också hjälpt till med att snofsa till lite saker.

Skepp o´hoj

Vetrinären

Jag ska avsluta en kopp kaffe sedan bär det av till veterinären för inköp av någon slags plastkulor och en pipett, allt för att lille Steven ska kunna kissa och jag ska kunna fånga upp det.
Vårt lilla försök med plastpåsen har inte gått så bra, tydligen är det in så roligt att kissa på den om den ligger i kattlådan. Funderar på om jag kanske ska flytta den till golvet, att det blir mer förbjudet då och kanske mer lockande. Men å andra sidan så ska jag ju iväg snart och köpa grejer som kanske underlättar. Vi får se, hinner hon kissa innan jag åker så är ju det bra.

När jag var liten ville jag bli vetrinär, men jag förstod att det inte var mitt jobb när jag insåg att man som vetrinär skulle bli tvungen att avliva djuren. Då dog min dröm på en gång, det finns inget värre än att vara tvungen att ta bort sitt älskade djur, man kan inte förklara för dem och det känns så hemskt att bestämma att deras liv är slut. Men oftast så görs det av barmhärtighet, när jag bodde hemma så hade min mamma en katt som hade varit hemlös.
Han gick omkring i området en hel vinter och fick mat av lite olika människor innan mamma bestämde sig för att ta in honom till sig. Jag älskade den katten så oerhört, vi lekte vetrinär han och jag. Mitt rum blev en mottagning och skrivbordet ett undersökningsbord. Jag hade en sån där lampa som man kan flytta omkring, liknande en sån som tandis har. så han fick ligga där på bordet och bli omhändertagen. Oftast hade han brutit ett ben och blev inlindad med gasbinda, men en gång kom jag på att han hade gjort illa sig i magen så jag lindade in hela magen, en stor mage, med gasbinda och så fick han ligga pås ängen tills han var frisk.

Vi fixade en liten landgång åt honom så han kunde promenera in i mitt rum, eftersom han helst ville vara där. Han hade sin mat därinne ett tag också när vi köpte en hund, eftersom hon annars åt upp hans mat. På kvällarna så låg han på min mage och kloade och spann. Det var en riktigt stor katt det här, säkert uppemot åtta kilo så när han låg utsträckt på min mage så räckte han från låret upp till hakan.

Efter några år så blev han plötsligt sjuk, han andades tungt och ville inte äta eller gå ut eller nånting. Så jag och mamma tog med honom till vetrinären där dom hittade 12 tumörer som låg runt hans ryggrad och lungor, den tunga andningen kom sig av att han helt enkelt inte kunde ta djupa andetag pga tumörerna. Eftersom det var så många tumörer och de låg som de gjorde och pga av hans höga ålder så kunde inte vetrinären garantera att en operation skulle lyckas, varken med att ta bort tumörerna eller att han skulle vakna. Så vi blev tvungna att ta bort honom, jag stod och klappade och kramade och pussade honom hela tiden, först somnade han in och när vetrinären gav honom den andra sprutan så kände jag hur han svävade iväg och så var han inte där längre. Det var så oerhört tydligt att han inte var kvar, att det bara var en kropp.

Jag grät i flera dagar efter det, satt hemma hos pappa och grät och tyckte mig se honom överallt. Senare tog vi upp katten till min farmor och farfar för att begrava honom där och varje gång jag är på besök hos dem så går jag dit och säger hej till honom.

Men nu är det hög tid att bege sig till vetrinären för urinprovs grejer.

Ska ta ett snack med Steven så kanske hon vill kissa lite för min skull.

Skepp o´hoj

dåligt väder...

Känns sådär eftersom jag ska cykla till världens ände (djursjukhuset) och det är jättetråkigt väder idag, blåsigt och mulet. Inte alls trevligt cykelväder.

Idag ska jag även beställa lite böcker, det här med att det skulle gå att få tag i dem begagnade verkar vara hittepå. Jag har fått tag i två böcker, en har jag inte köpt än men ska köpa inom en relativt snar framtid hoppas jag. Den andra boken jag köpt begagnad verkar det som att vi inte ska använda, kul..

Men det mest spännande jag ska göra idag är att försöka fixa ett urinprov av Steven.
Emil kom på idén sen slipade vi till den tillsammans. Hon gillar ju att kissa på plastpåsar, alltså lägger vi en plastpåse i botten av lådan!
Då är det också lite enklare att fånga upp kisset o lägga det i en burk. Tusan vad smarta vi är!

Så det ska jag gå o fixa nu, andra katten får bo i sovrummet tills Steven har gjort sin grej. Det blir nog bra, hon trivs därinne så det gör inget.

Skepp o´hoj

Jäkla skit också..

Har klickat runt på lite sminkbloggar (girly girly) och snubblade in på en pandablogg, jag klarar inte av att fixa länkar av nån anledning så jag skriver bara ut adressen här..
pandasoppa.blogspot.com som jag kom till efter att ha kikat på min alltime favorit sminkblogg killercolors.blogg.se
problemet är att jag inte vill vara indie, panda eller pop. Jag är ju en rocker! En tuffing! Hallååå liksom, har ingen sett hur mycket tatueringar jag har eller. Men åter till problemet, jag tyckte pandorna var fina, deras 60-tals frisyrer o tunga ögonsmink. I mina ögon såg dom ut mer som mods än pandor men ändå, jag trodde inte att jag någonsin skulle tycka att det såg okej ut. Inte ens lite.

Som tur är har jag inte helt fallit ur, jag gillar INTE Broder Daniel o jag avskyr Kent, finns inget värre.
Jag gillar ju bara bra musik, Motörhead, Turbonegro, Supersuckers och Airbourne som exempel.
Hoppas verkligen inte folk har sett mig ute på gatan och trott att jag är en panda, jag vill inte vara elak mot pandorna. Det är inte så att jag ser ner på folk som är panda, men jag är inte det. Det känns lite falskt att låta någon tro att jag är panda när jag verkligen inte är det, jag gillar inte att luras.

Från detta



Till detta?






Men återigen, ni som är pandor är supersöta, men det är liksom inte min kopp te..

Hoppas man kan vara hårdrock o tuff bara genom musiken, och fortsätta älska kaffe, lösögonfransar och tuperat hår.

Skepp o´hoj!

pandabilden kommer härifrån
http://www.cosmosmagazine.com/files/imagecache/news/files/20070619_panda2.jpg

I have an addiction

Hehe, ja alltså bortsett från kaffe..
Vanilj, allt som luktar vanilj. Fick hem duschtvål och parfym från yves rocher idag, det luktar gudomligt!
Så om en stund kanske det blir ett härligt bad med vaniljbubbel, insmörjning med vaniljlotion och sedan nåågra sprut med vaniljparfymen, mumma.

Sitter och kikar på Färjan och väntar på att kaffet ska bli färdigt, härlig kille med en oerhört stilig mankini, en superfull raggare kallad "Tummen" som påstår sig ha fått ligg, kanoners. Men det finns även lite högre klass på Färjan. Rickard herrey ska köra blixtar och dunder, katching!

Apropå Färjan o dess underliga klientel, unge herr super bartender, Håkan har ju faktiskt samma efternamn som jag. Vi kanske är släkt! Det vore nåt, då skulle man ju inte bli utan kompisar i första taget.

Uppdate på kissekatt läget, Steven ska till doktorn på onsdag. Innan dess ska vi ha tagit ett urinprov på henne. Det lär ju inte bli en utmaning att lyckas med på en katt, dom kissar ju på beställning.
Men lille Emil ska följa med mig och Stevie till doktorn, känns skönt att ha honom med eftersom jag inte gillar vetrinären.

Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, om jag lyckas ta mig upp någorlunda tidigt ska jag nog klämma in en springtur innan lunch, det skulle vara härligt. Sen tänkte jag ge mig på att läsa en bok, ska se om jag hittar något kul som jag inte läst än. Förmodligen blir det en redan påbörjad bok av Paasilina, han är helt sjukt rolig och historierna är alltid galna. Hett tips att ge sig på att läsa.

Läste ut Ron Jeremy igår, han har också haft ett galet liv. Han hade en lista längst bak i boken med lite fakta.
Tex. hade han gjort över 1700 filmer, legat med över 4000 kvinnor och sugit av sig själv i sex eller sju filmer. Produktiv kille det där. The Hedgehog

Nu har kaffet kommit så nu ska jag ägna mig åt det och sedan en bok i badet. Men innan badet blir det nog en titt på Hollywoodfruar, jag verkar ju ha missat en hel del intressanta uttalanden. Läste en tråd på familjelivs forum om att Anna Anka hade gett alla kvinnor tipset att suga av sin kille varje morgon, haha, för det orkar man ju halv sex på morgonen..

Skepp o´hoj

Tatueringar

Förutom böcker, djur och kärlek så har jag ett annat lite mer kostsamt instresse.
Tatueringar, den första gjordes på min artonårsdag och var en present från Emil, nummer två kom några månader senare och sedan har det rullat på.

Tänkte slänga upp lite bilder på skapelserna.

Här är alltså nummer ett, en pinuppa med lagom orealistiskt midjemått.
Jag tycker hon är söt



Här är de som kom som nummer två och den senaste, jag orkade inte riktigt ta två olika kort på armen så det fick bli såhär.
Fjärilarna är alltså nummer två och styvmorsviolerna med Lillebror på banderoll är det senaste tillskottet.





Efter det tog jag en sväng på Ink Bash och kom hem med dessa snyggingar.
Fyra och en halvtimmes smärta, men sååå värt det.



Sedan har vi nummer fyra, gjordes under julledigheten har jag för mig. Av en lärling här i stan, är man så cool som jag så måste mna ju ha en döskalle nånstans. (Och nej, det är inte hans öron, det är vingar...)




Nummer fem är för min pappa, han har själv skrivit sin autograf.
Världens bästa pappa.



Sedan blev det en för mamma också, vi har haft våra duster men hon menar nog bara väl.



Och den senaste är alltså den som ligger på första bilden, ett gäng styvmorsvioler med Lillebror under.
Alla ska få sin del av Bodil, har planer för katterna och Emil, men det får väl komma om fyra år när jag har råd nästa gång..
Om inte alla i min familj vill gå ihop om ett presentkort i födelsedagspresent?

Nu blir det middag, namnam.

Skepp o´hoj!

Garaget, middag and a movie?

Nu har jag varit på stan en sväng, plågat mina shopping gener lite. Som tur var så höll vi oss borta från mina svaga punkter, Kicks och skobutikerna. Men det blev en kopp kaffe och en smörgås på systrarna. Gottigt.

Nu blir det en sväng till garaget för att bygga ihop bilen så vi kan åka till sjukan med lill Stevie, sen ska jag laga världens godaste tomatsås och kanske blir det en film på det.

Ikväll tänkte jag fixa ett inlägg om min kroppskonst, coolt..

smell ya lejter.

Detta är alltså yours truly

Kaffe

Vad skulle jag göra utan kaffe, älskade underbara kaffe..

Nu är det iaf morgon igen, jag har "ledigt" fram tills torsdag, väldigt skönt.
Sedan börjar nästa kurs så då blir det fullt ös medvetslös igen. Första kursen gick så oerhört fort, lämnade in
tentan i fredags och får veta resultatet om fyra (!!!) veckor.. Jaghoppas att jag blir godkänd, men blir jag inte det så har jag ytterligare två chanser på mig. Dessutom var ju detta den första tentan, så om jag inte klarar den så ser
jag det som övning.

Första kursen var iaf intressant, åtminstone tyckte jag det, Lärarens Uppdrag. Hur man ska arbeta med talande i undervisningen och så en massa litteratur att läsa. Men väldigt mycket av det var intressant, varför det nu inte skulle varit det. Jag jämför väl omedvetet med grundskolan och gymnasiet, där var ju långt ifrån allt intressant.

Idag ska jag köpa en bok till nästa kurs, laga lite mat och eventuellt städa också.
Men nu ska jag äta frukost, och medan jag gör det ska jag försöka tänka ut något vettigt att skriva här.

skepp o'hoj



värsta gangzta..

sagan om ringen

Nu har vi tittat på film, 3,5 timmar Frodo, Sam, Gandalf och Ringen. Kommer ihåg första gången jag såg filmen,
effekterna var så oerhört trovärdiga då. Allting såg så äkta ut men nu är iaf inte jag lika imponerad. Åtminstone inte av första filmen, mycket är fortfarande väldigt bra men jag har svårt att förstå hur jag kunde tycka att allt såg så verkligt ut då.
Men det har väl bara att göra med att man vänjer sig, när första King Kong filmen kom så var ju den ett under
av effekter. Min kära farmor trodde att de använt en riktig apa till den remaken av King Kong, hon tyckte att sådär äkta kan man inte få till med datorn.

Kom att tänka på en annan sak också, jag undrar lite över om det finns något supernörd par som gift sig med ringar
liknande Ringen. Kanske går att kolla upp.

Imorgon kanske det blir del 2, eller också inte. Den som lever får se!


Lilla älskade prinsessan



På måndag blir det vetrinären.. Kanske har hon bara uvi, då är det lätt att fixa..
Världens snällaste lilla katt, spinner som en traktor hela tiden. Även hos vet.

Håller tummarna att det går att ordna så hon mår bra.


Jaha..

Katterna som jag skrev om i förra inlägget är ju hur goa som helst MEN Steven har ett problem, hon kissar på fel ställen.. HELA TIDEN.. Jag känner lite att jag gjort vad jag kunde men det hjälper inte, jag har tvättat allt med diskmedel, tvättmedel, ättika, sprutat med olika medel som finns på djuraffären men hon verkar inte förstå iaf.. Emil är mer irriterad än vad jag är och han tror att det är något fel på henne, jag planerar att åka till vetrinären nu och be dem kolla om hon har ont någonstans eller vad som är fel. Hoppas att dom kan berätta vad jag ska göra för det här håller inte längre. Problemet är väl att jag inte vill att det ska vara något fel på henne, jag tror inte att hon haft uvi för då borde hon aldrig ha velat gå på sin låda. Även om det gått över nu så borde hon väl under någon period ha helvägrat toaletten? Eller jag kanske har fel.. Men jag ärrädd att det är mer fel på henne och att jag ska bli tvungen att ta bort henne, inte pga kostnaden utan för att det inte skulle gå att fixa henne. Men jag ska iaf beställa tid imorgon så får vi se vad dom säger.

En annan anledning till varför det här är så jobbigt är att det ju var min idé att köpa henne, hade det inte varit för mig så hade allt det här tjafset aldrig funnits..

Nu blir det broccoligratäng och eventuellt film.

So long.

Hej hopp i Lingonskogen!

Sådär då, typ fem år efter alla andra så föll jag tillslut.. En blogg att kalla min egen. Får se hur länge jag har något att säga, men förhoppningsvis så ska jag väl klara av att blogga ett tag iaf.

Jag kan ju börja med att berätta om mig själv, jag heter Bodil och bor i Västerås. Har precis börjat plugga till lärare på Mälardalens högskola och än så länge känns det bra, även om jag inte känner mig ett dugg säker på det jag gör än men jag tror och hoppas att det ger sig. på fritiden så gillar jag att läsa, håller på med Ron Jeremys bok nu, och allt det där som alla andra gillar. Umgås med kompisar, festa och sånt. Bor ihop med min snubbe Emil och våra två katt tjejor/ bäbisar. Kisse och Steven, Kisse hade jag med mig när jag flyttade hit och Steven köpte vi som sällskap åt henne. Dessuotm har vi en femte medlem i familjen som heter Otto, en stilig herre född 1961. Otto är en Amazon och det är inte vi som döpt honom ut en f.d. ägare. Han har en stor plats i familjen men är för tillfället tjänstledig.
Nu ska jag ge mig på att sätta in lite bilder.



Bodil, tha poser..



Katter, Kisse högst upp o Steven nederst



Här har vi Emil, min prins.

RSS 2.0