Pixures

blandat med bilder från förr och nu, enjoy!





naminami



hahaha, kräftis för några år sedan.
Nu ska jag duscha, bloggen är seg o jag orkar inte..

Skepp o'hoj

Måndej

Okej, två röster på läppen.. Då lär det ju bli en liten piercing snart...
Fy bubblan vad sugen jag är nu, tur man har lika snålt om pengar som vanligt.
Har inte så mycket att skriva om idag känner jag, så jag kan ju lägga upp lite bilder istället!
Ska hoppa över till Emils dator o lägga ut bilder därifrån.

Skepp o'hoj

Yes os No

Okej, septum eller läppen?

Kanske inte syns så bra..


Snygg som få, men kom igen nu, svara både här o i förra!!

Skepp o´hoj

Ja eller Nej?

Vad säger vi?
Ser det bra ut?





Alla måste säga vad de tycker, okej?

Skepp o´hoj!

Första Advent!

Nu är det pyntat o klart här hemma, fast det har det varit några dagar nu.. Jag kunde inte hålla mig! Julen är verkligen mysig när man får den som man vill ha den, att fira med massor av familj slutar oftast med att någon tjurar. Men i år blir det lugnt och mysigt!

Alla julklappar är klara också, med undantag av en överraskning till Emil. Men förhoppningsvis hinner den komma in innan jul, annars blir det en liten nödlösning.
Annars har jag haft VFU, varit trött som ett as varenda dag.. Det är så hög ljudnivå på skolan så jag blir helt slut, men det är väldigt roligt! jag har fått hjälpa lite elever och sett till så de gör det de ska. Dessutom fick jag hålla i morgonsamlingen i fredags och göra lite värderingsövningar, jag sa ett påstående och fyra svar där varje svar var ett hörn och så skulle de ställa sig i det hörn de ville svara som. Alla utom en gjorde som jag sa! Helt stört, trodde aldrig att de skulle lyssna på mig, så det var roligt! Den här veckan ska jag hålla i både morgon o eftermiddagssamlingarna. På morgonen ska jag kolla på nyheterna och sedan ska vi prata om dem. Kommer nog bli roligt.

Jag har också fått i mina 16mm pluggar!! Men dessvärre har jag beställt töjningspluggar upp till 20mm.. Får se hur länge jag kna hålla mig ifrån dem, fattar inte varför det blir såhär. Man är nöjd en liten stund med sin nya stoooora storlek men sen börjar de se så pluttiga ut så då måste man upp lite. Hoppas jag kan nöja mig med 20mm, annars vet vi inte hur detta slutar..

Nu ska jag ätas lite middag, sen blir det tidigt i säng så jag är redo för en ny vecka VFU!

Skepp o´hoj

Ointressanta klubben!

Ja, där har vi anledningen till att jag inte skrivit nåtog på länge. Har liksom inget att säga och då är det ju svårt att klämma fram nåt. Men jag vill ju gärna bättra mig så jag ska kämpa på o verkligen försöka skriva lite varje dag.

Samtidigt so jag så gärna vill skriva lite varje dag så vill jag inte skriva om tråkiga saker, sånt som bara är intressant för mig. Men nu är läget som det är och jag tänkte att jag skulle skriva lite till Banäni.
Vad i hela friden är det för tjommar du är polare med på fejjan? Fick ett mail från en av dina kamrater idag, "You´re so beautiful" det var allt som stod.. Undrar hur många som fått samma mail och ännu mer undrar jag varför man skickar ut såna mail. Är tjejer så törstiga efter komplimanger att han antar att vi alla som fått mailet kommer vilja bli kompis med honom nu? För det är det enda syfte jag kan tänka ut, att skriva till folk man absolut inte känner och dessutom skriva på engelska ger för mig mer avsmak än intresse. Men förmodligen finns det fler tjejer som blir glada av komplimangen än som inte blir det så imorgon har han säkert minst 20 nya polare.

Jag tycker det är tragiskt med den utseende fixwering som finns idag, det är så sjukt viktigt vad folk tycker om vårt utseende att vi lägger massor med både pengar och tid på detta. Jag är verkligen inte bättre än någon annan, så mycket pengar och tid som jag algt på kläder, hår, smink och framförallt tatueringar. Men jag ska försöka bli mer medveten om detta och anstränga mig för att inte bry mig så mycket.

Man ser ju väldigt mycket av det här på högstadiet, jag har praktik just nu på en högstadieskola, och både tjejer och killar verkar tänka väldigt mycket på hur de ser ut. Även om det är väldigt olika hur folk visar detta, vissa lägger ner ofantligt med tid på hårfärger och kläder, medan andra har mjukisbyxor nere på halva rumpan och försöker se ut som om de inte fixat sig alls. Men det mest intressanta är nog tjejerna. De kan ha mjukiskläder av typen fotbollslag men ändå ha massor av smink och fixat håret. Mycket intressant tycker jag.

Fast å andra sidan kan jag förstå dem, jag skulle inte heller ha tid för kläder om jag höll på så länge med hår och smink som de gör.

Så. Det gick ju ganska bra det där.
Återkommer imorgon med nya funderingar!

Skepp o´hoj

Strålande sol!

Vilket underbart väder det är idag! Helt fantastiskt, nu borde man väl ta sig ut och promenera och njuta av vädret. Men så blir det inte, vi ska hänga i garaget o måla käglor idag. Det brukar vara superkul när vi är där, sitter o pratar o målar o pysslar. Riktigt nice.

Igår var vi till uppfödaren, hon känns helt kanon. Väldigt mån om vilka som får köpa hundar och ville att vi skulle komma dit och gå ut och gå med henne och hundarna. Sen skulle hon höra av sig när det var dags för bullepromenad på Björnön så kunde vi hänga med och gå där. Hon sa även att det om vi ville så kunde vi får vara hundvakter om någon behövde, helt perfekt att få prova på lite med en hund en helg eller så. Men det kändes som att hon tyckte att vi skulle få köpa en hund av henne, skönt. Jag var supernervös innan vi kom dit. Kändes som om jag skulle på jobbintervju eller nåt..
valparna vågade jag knappt titta på, det vore ju bara plågsamt att titta på supersöta valpar när man inte ska ha någon. Men nästa år blir det vovve för oss, känns helt underbart tycker jag, en lite snuttig bulle som får hänga med på alla äventyr o ligga mellan oss i soffan o mysa. Längtar så sjukt mycket så det går inte ens att förklara.
Uppfödaren tyckte att vi skulle ställa frågor o sånt men jag kände mig mest stum, så mycket hundar överallt o så mycket intryck. Men nästa gång har vi större chans att prata lite mer o sådär. Känns ju jättebra det här!

Så detta har alltså varit anledningen till att jag haft svårt att fokusera på skolan den här veckan.. Tankarna bara glider iväg till bullebäbisar..

Skep o´hoj

Tråkiga Tisdag

Ja lite så är det faktiskt.. Ingen fart alls på mig just nu, men jag skyller glatt på vädret. Nästa vecka blir det nog bättre, då är det dags för VFU. Love it!

Imorgon ska jag hålla tal på skolan, jag tänkte prata om kamphundar och hur de egentligen är. Tror inte folk vet så mycket om kamphundars historia ellr hur de användes från början. Men det ska jag ändra på!
Kommer säkert gå bra, har inga problem att prata inför klassen.

Men faktum kvarstår att det enda jag har energi till just nu är att dagdrömma om en liten valp, Vi har kommit fram till att det inte spelar någon roll om det är en tik eller hanhund, så länge den är mörk och inte helt vit. På fredag ska vi åka till uppfödaren, ser framemot det. Hoppas bara hon är trevlig, men det tror jag. Hon lät så trevlig på telefonen när vi pratades vid.

Utöver detta har jag inte så mycket kul att berätta, det blir ju lätt så när man inte lever Kenza liv med massa pengar som flödar in, och blir mer och mer ju mer man shoppar. Men livet är inte rättvist.

NU sitter jag och tittar lite på Äntligen Hemma, förstår mig inte på såna där tjejer som hon Lulu. Ibland undrar jag om tjejer spelar dumma eller om dom är sådär spåniga på riktigt. Vi pratade lite om det i bilen i söndags, kom fram till att det nog oftast handlar om att tjejer tror att kilar gillar att de är lite spåniga. Men jag undrar hur man kan vilja bli ihop med en kille som vill ha en tjej som är puckad? Jag skulle inte vilja ha en sån kille iaf.
Nu ska jag fortsätta kika när Karin piffar upp en galge, spännande!

Skepp o´hoj

Västerås-Motala-Stockholm-Västerås

Så såg min dag ut igår, vid tolvish kom min kära kusin hit tillsammans med sin roomie och hennes hund och så åkte vi iväg på roadtrip. Mot Motala! I Motala fanns nämligen en liten vovve som min kusin ville titta på och eventuellt köpa. Lilla voffsingen är 7,5 månad och har blivit återlämnad till uppfödaren då hennes ägare istället köpt en st bernard på blocket. Skapligt oansvariga ägare måste jag säga.. Men men, hade dom inte varit så tokiga hade inte min kusin fått tag i en hund. Så efter tre timmar hos uppfödaren satte vi oss återigen i bilen och for mot Sthlm, sen lämnade jag av alla där och reste hemåt. Fy bubblan vad trött jag var då, var tvungen att stanna i Hummelsta för att inte köra av vägen. Jag kom hem ungefär vid tolv på natten och var skapligt trött imorse.
Men det var en trevlig resa så det gör inget!

Nu är det bara en lite Eddie som saknas så kommer även vår lilla familj att vara temporärt fullkomlig. På fredag bär det av ut till uppfödaren i Hallsta, så vi får hoppas att hon gillar oss och vill sälja oss en valp lagom till sommaren.

Ikväll blir det en tidig kväll, efter Ullared så hoppar jag i säng med mina härliga skolböcker.. Uscha..

Skepp´hoj

Hästar och hundar!

Idag var jag ute på Ängsö och red lite islandshäst, en supersöt kille som heter Vargur. Sjukt söt! Han är väldigt tung i famdelen så det blev till att jobba hela tiden med halvhalter o annat. Men det gillar jag, så mycket roligare med en häst man får jobba lite med än en som bara följer med så det blir mer åka än rida.. Kul var det hur som helst!

Imorgon är det nya ävetnyr som gäller, ska åka med min kusin och titta på en hund som hon vill köpa, en liten whels springer spaniel valp, förmodligen alldeles för söt för att man ska kunna säga nej, hihi.. Det ska också bli kul!
Berättade för pappa idag om att vi ska köpa en bullterrier, han tyckte att det var en kamphund.. Trist, dom som är så härliga hundar.. Fattar inte varför den typen av hund har så oerhört dåligt rykte, men det ska vi ändra på så fort vi har en liten Eddie här hemma.. Herregud vad jag längtar!

Nu blir det lite mer family guy, Peter är lagom störd..

Skepp o´hoj

trött tröttare bodil

Det verkar ju vara något fel på mig nu, varenda morgon är det samma sak. Jag går upp när Emil går upp, är vaken en timme sen sover jag till halvtolv i soffan.. Herregud, vad är det med mig? Såhär har jag aldrig varit förut.. Hoppas det går över snart.

Imorgon ska jag och pappa och hans sambos ena dotter åka iväg och rida islandshäst, riktigt trevligt! Var alldeles för länge sedan nu, men det har blivit så pga ryggont och mycket annat att göra. Undrar vilken pålle man får åka på imorgon, spelar inte så stor roll då de allihopa är grymt söta och snuttiga. Undrar lite också hur mycket folk det kommer vara, hoppas på inte så många och att de som ska med har ridit förut, då blir det ju mer fart!

Har man otur ser det väl ut såhär imorgon...

Förresten så fick jag inte i min 16mm plugg igår, sitter med en hemmagjord 15,5mm i just nu, men jag kämpar vidare.. Vill ju ha i sötingarna snart ju..

Undrar vad man ska hitta på ikväll, förmodligen blir det slappning i soffan. men det kanske är något bra på tv som jag kan vila ögonen på. Förmodligen inte eftersom det mesta på tvn just nu verkar vara crap. Men nånting finns det alltid att slötitta på. Vissa fredagar saknar jag verkligen att vara liten, man köpte fredagsgodis, ibland även chips och dip, sen satt hela familjen framför tvn och kikade på nåt familjeprogram typ "på spåret". Nu när man är "vuxen" blir det ju mest fylla på helgerna och fredagsgodis är ju helt ute ur bilden just nu, tråkigt tycker jag.. Iaf idag hade varit trevligt med en påse snask och lite familjetv. Men så är livet. Om ett år ska jag återinföra fredagsgodis här i hushållet.



Skepp o´hoj

Tenta idag igen..

Ja, idag har jag skrivit en tenta om matematik, mest handlade det om egyptiska siffror. Egyptierna hade inte samma system som vi utan hade istället ett streck för 1, en åsnasfotavtryck för 10 o massa annat tokigt..

Men just nu cirkulerar mina tankar bara kring hundar, känner mig störd då o då. Men vi håller tummarna att vi ska ha hunnit få ihop pengar till i sommar och att det då finns en valpkull med en hund till oss..

Sen har jag en annan grej på gång! Jag planerar att lära Steven tricks! Det ska jag göra genom att börja använda en klicker, det första man måste göra då är att lära djuret att koppla klicket till beröm, alltså godis. sen kan man börja använda klickern och då gör man så att man helt enkelt väntar tills djuret gör det man vill, tex. sitter. så fort den börjar sätta sig så klickar man och ger sen en godis. Sen kan man börja lägga på ett kommando och så håller man på så. Jag tror att jag och Stevie kommer ha kul med den där grejen.

Nu ska jag fortsätta kika på Family Guy, skönt med lite hjärndöd humor.



Snart kan jag förresten peta i dessa också! wohooo!! såå sött det kommer bli..
Ska nog försöka peta in 16 i ena örat o 15 i andra nu, håll tummarna!

Skepp o´hoj

Steven uppdatering

Nu tyckte vi att Steve har varit så pass duktig att det var dags att sätta henne på prov. Alltså plockade vi undan allt i tyg väg från golvet i sovrummet och lät dörren stå öppen. Vi öppnade vid sju ungefär så sen dess har hon legat där och sovit. Inga kisserier överhuvudtaget, jätteduktig var hon!
Hela natten låg hon i fotändan och sov och när klockorna började ringa kom hon upp till oss o buffade o knuffade. Så härligt att kunna ha lillbäbis i sängen!
Idag ska jag ringa till en bullterrierkennel, vi har bestämt att det är en sådan hund vi ska ha så nu ska vi få träffa några för att se hur de är och få en bättre bild av rasen tänkte vi. jag har hittils läst på massor med olika hemsidor och enligt alla dessa så är en bulle ungefär som en get korsat med en pansarvagn. Väldigt envis och mängder med energi, men jag tror ändå att det är rasen för oss. Det vi vill ha utav hunden är att den ska vilja och kunna hänga med på det mesta och inte säga nej till skogspromenader eller andra påhitt. Vi har däremot inga högre krav på lydnad, utöver det vardagliga såklart, eller att man ska hålla på med brukshundsport. Vi vill bara ha en glad och rolig familjehund helt enkelt.
Men vi ska inte köpa den nu utan när vi ska ha en hund så blir det till sommaren, så vi båda kan vara hemma med den i början. Men livet är oberäkneligt, som jag sa till Emil. Vi vill ha en som inte är helt vit och en hanne så förmodligen kommer vi hem emd en helvit tik.
Nu ska jag fixa kaffe innan jag somnar här i soffan!

se så fina de är!!

Skepp o´hoj

söndag

Det var supertrevlig tjejmiddag igår, även om vi blev lite våldsgästade av två herrar.. Men då var middagsdelen redan avklarad så det gjorde inte så mycket.. Vi åt supergod mat, lax i ugnen med grönsaker o philadephia ost i en form, jättegott blev det.

Sen spelade vi spel o snackade skit mest hela kvällen, gick ut med hundarna och drack vin. Kom inte i säng före 4, sen vakande jag vid halv tio så det blev inte så mycket sömn. Idag har jag typ inte gjort ett smack, bara legat o vilat i soffan o tittat på sex avsnitt av Band of Brothers, sååå sjukt bra! Det är en serie från början som handlar om ett gäng jänkare under andra världskriget.

Nu ska jag hoppa i säng och sova riktigt länge, ska bli grymt skönt.
Kommande vecka har jag inte så mycket planerat utöver plugg, det är riktigt mycket nu så det blir till att läsa läsa läsa.

Skepp o´hoj!

Torsdag och fredag

Nu är bilderna från skogspromenaden uppladdade så här kommer det!
Jag och Anna tog bilen ut på Björnön och gick runt 5km slingan, iskallt och blåsigt var det så an var tvungen att klä sig ordentligt..



såhär ser det alltså ut i skogen för er som inte sett nån förut..
det är träd o sånt där, mossa, löv.. lite blandat helt enkelt..



såhär kul tyckte Anna att det var!



och såhär kul tyckte jag att det var.. som man kan se så snöade det lite o var som sagt iskallt!

när vi hade traskat runt spåret o pratat om ditten o datten så satte vi oss i bilen och tog en värmande kopp te, det var riktigt gott när man är helt kall.



mmmm... coola muggar hade vi också!



nammnamm..

Igår blev det en tur till Emils jobbarkompis för att måla lite på hans ståbas, riktigt tjusig var den, röd o glittrig!

här har vi konstnären in action! klicketiklick på bilden så blir den större...

kolla vad fin den är! Amazing! (engelska är coolt..)

Värsta duktiga snubbelihoo jag har!

Färdiga resultatet! Coolt va? Eventuellt ska det till lite mörkrött men det blir en senare fråga.

sen skulle Emil, som straff för att ha tvingat ägaren till basen o dennes flickvän att pinstripa lite, spela på basen. Enligt ägaren är det inte llas svårt. Man ska bara tänka bumpe dumpe do, nemas problemas..
Så Emil fick prova lite.
Lite läskigt var det allt...

Jag var med jag också och ego som jag är tog jag kort på mig själv!

Ser lite ledsen ut men det var jag inte, lovar!!

Ikväll blir det tjejmiddag med suramaffian, trevligt trevligt!

Skepp o´hoj!

till min trogna läsare

Det är alltså Anna jag syftar på, det är fler som kikar in här men bara lilla Anna som kommenterar..

Hur som helst, planen för idag är att tvätta sen ska jag och Emil åka till en av hans jobbar kompisar så Emil kan måla på nån bil där om jag inte fått allt om bakfoten. En Amazon är det iaf, trevligt värre!
idag kommer det nog bli två inlägg, detta inlägget är ju bara skitsnack men jag ska fixa ett till och lägga upp bilderna från igår när vi ramlade runt Björnön. Känns skapligt bloggnördigt att ta med kameran överallt men så är det, annars rinner livet genom fingrarna och man minns ingenting.

Jag kommer ihåg när jag var liten och man tog kort o sen fick vänta ttyp en månad innan bilderna kom hem, men det var mer spännande då. Man hade ju ingen aning om man blundade på alla korten eller om det var fingrar med i bilden eller nånting. Men snart ska vi skicka in bilder förr utskrift, det är ju roligt att sätta in dem i album o kunna titta på dem "på riktigt",

Nu är det hög tid för tvättstugan!

Skepp o´hoj!

fyyyyyy Bodil

ja, usch och fy. Riktigt länge sen jag knapprade här.. inte  bra detta.. Problemet är att jag dels har så mycket annat att göra och att det andra jag gör inte är så intressant.

Men jag har stickat lite, en sjukt galet gigantisk halsduk till Emil, så nu behöver han inte frysa! Sticka är riktigt roligt faktiskt, jag försöker mig på en mössa till mig själv, fortfarande lite på expriment stadiet.. Kommer bild sen när det är klart.

Förra helgen var vi till elgiganten o införskaffade en liten rosa kamera som passar perfekt till min rosa mobiltelefon och min rosa dator, så nu är det pictures all the way!! Kameran följer med idag då jag och min vapendragare Anna ska bege oss ut i skogen och bejaka våra natursjälar, trevligt värre! Hoppas det är lite snöuppehåll då, eller att det snöar på riktigt o inte såhär regnblandat som nu..

Ja det här var ju oerhört välskrivet... Jag ska försöka bättra mig, promise..

Minst ett inlägg om dagen borde jag väl klara av?


Skepp o´hoj

RSS 2.0