Lite biler på tha hair..

Så igår fönade jag håret med en tratt, den ser livsfarlig ut men det är inte så farligt.
Det blev super fint! Lockigt och tjusigt, eller krulligt som Emil sa. Men han menade det på ett positivt sätt!

Då ska vi se om vi kan peta in lite bilder på underverket!









Så här såg det alltså ut innan jag gick till skolan igår, och som avslutning tar vi en bild på hur det såg ut när jag kom hem!



Lite lockigt var det fortfarande!

Idag har jag skola mellan ett och fyra, så nu ska jag äta lite frukost/lunch och sedan blir det väl till att börja promenera ner mot skolan. Det var riktigt skönt ute idag när jag gick till affären för o köpa lite gelé, så det kommer bli en härlig promenad!

Skepp o´hoj!

No Poo!

Jag har bestämt mig för att ge mitt hår en ny chans! Så igår tvättade jag håret med coop x-tras schampoo och sedan blev det en sväng med en mysig inpackning. Idag har jag smort in håret i kokosolja och sitter med det i nu. Hoppas att mitt stackars hår kommer må bättre snart.

Jag har ju gjort allt möjligt dumt med det under det senaste året. Men nu har jag kommit fram till att jag ska försöka mig på det här med balsammetoden vilket innebär att man enbart använder balsam och naturliga produkter som går att tvätta bort med vatten. Alltså inga produkter med mineralolja eller silikon i, för att starta upp hela den här proceduren så tvättar man först håret med ett schampoo utan silikoner men med något som heter SLS. Vad jag har förstått så är det den ingerdiensen som gör håret rent. När man tvättat bort alla gamla silikoner och mineralolje rester ur håret så kan man börja använda balsam. Men här gäller det att se upp! Det är bara vissa balsam som fungerar att använda och här gäller det att läsa innehållsförteckningen och lära sig vad som är okej och inte.

Men när man väl hittat något balsam som fungerar så är det bara att börja tvätta. Man tar en klick balsam och fördelar det över hårbotten, sedan masserar man som en tok för att få bort allt smuts, skölj ur eller lämna kvar och gå över till längderna. I längderna behövs oftast ett tyngre balsam, även detta ska förstås vara tillåtet. Sedan sköljer man ur håret och det är här det riktigt roliga börjar! Om man har anlag för lockar så kan man kleta i lite gele eller ett tillåtet mousse eller nåt annat man gillar och sedan låta håret torka utan att röra det minsta lilla vid det. Om man vill kan man ploppa håret, låter extremt skojigt tycker jag. Speciellt eftersom jag ser ut som Plupp på kalfjället när jag testat detta. Men mer om det en annan dag, och mer om hur det går för mig också!


Btw, sorry för kass update, om jag nu har nån liten läsare här?
Jag slänger in en bild på mitt sunkiga hår..


Detta var alltså innan jag började med BM, ska fixa en bra bild imorgon på hur det ser ut nu. Kan ju försöka lägga upp en ny bild en gång i veckan kanske..


Skepp o´hoj!


RSS 2.0