Örebro!

Igår hade Emil tagit ledigt från jobbet för att vi skulle åka till Örebro. Det var en del i min födelsedag, vi firade inte så mycket på själva dagen utan tog istället en heldag i Örebro. Det är våran nya grej, åka till städer i närheten och utforska lite!

Vi började dagen med en stadig frukost och sedan tog vi bussen till Örebro, buss eller tåg är så mycket trevligare än bil. Det känns mer som om man är ute och reser då. när vi kom fram hade Emil lite ont i huvudet så vi tänkte att vi skulle söka upp ett fik för en kopp lindrande kaffe, vi hade dock hamnat i de äldre delarna av staden så det var snålt om fik, det enda vi hittade tog inte betalkort så vi fick traska vidare och hittade tillslut ett fik som hette Hälls, coolt! sedan gick vi in på en antikbod, ofta på den typen av ställen är ägaren otroligt trevlig och pratglad men inte där. Tanten sa inte ens hej när vi kom in. Kul kärring.. Men vi kikade runt på alla miljarder prylar som fanns där och det mest intressanta var de trägrejer som låg längs väggarna i en trapp, massa såna där skumma redskap som man inte har en aning om vad de är till för. Sånt som min farfar skulle kunna berätta om i evigheter och förmodligen heter de något konstigt. Är det någon som vet vad en dumling är tillexempel?

Jag kan berätta att det är den lilla trä pinnen man satte i som fästanordning när man timrade hus förr i tiden, man använder nu också när man timrar hus men det är ju inte så vanligt längre. man borrade alltså ett hål i timret och stack ner dumlingen, sen petade man dit ett timmer till och så satt de ihop!

När vi vandrat runt i några timmar började vi bli lite hungriga och tänte att vi skulle äta på stadshotellet, men det var ju ett nytt hotell, stor ful byggnad med massa glas överallt. Så vi gick tillbaka till de äldre delarna av staden och till ett hak vi sett tidigare, Rock Bar hette det. Kändes som vilken sylta som helst men det var god mat! Jag åt jättegod moussaka och Emil tog en supergod Rockburgare, häftigt!
Det enda som var lite tråkigt där var att nåt vider hade torkat sig i röven o sen lagt sina äckliga bajspapper i papperskorgen istället för toaletten. Vad är det för fel på folk?

Sen snubblade vi runt lite till och hamnade på the phonehouse, Emil är nu stolt ägare till en ny mobil! Det var ju någon som tog hans när vi krökade i sura sist. Vi gick också in på en zooaffär och träffade världens sötaste ödla, han var helt sjukt söt o följde med runt buren när man flyttade sig. Man behövde bara vinka åt honom så kom han joggande. En sån vill jag ha!


Sen försökte vi ta oss in på slottet och efter många om och men så kom vi tillslut in i ett av tornen där det var en utställning. Mycket intressant och stämningsfullt! Slottet ska man inte missa om man är där, det är så himla fint och mäktigt att stå på slottsbacken och titta upp mot slottet och alla torn.

Efter detta började vi bli lite trötta så vi gick och satte oss på Espresso House, lite värmande kaffe senare begav vi oss ut. Inte för att kaffet var slut utan för att det stormade in en sjuhelsikes massa ungar, emos har tydligen en stor del i befolkningen även i Örebro.
Sen gick vi till en liten bar som hette Lilla Örebro, jag fick en cosmopolitan (MUMS) och Emil tog en Jack&Coke, sen beställde jag en "cocktail som smakar svartvinbär" och riktigt god och Emil tog en newcastle. Sedan gick vi tillbaka till statione och tog tåget hem, helt slut efter en supermysig dag!

Örebro är en väldigt trevlig stad, de flesta i butikerna (alla utom hon på antikboden) var jättetrevliga. Dessutom är det en väldigt fin stad med mycket gamla hus och ett otroligt fint slott. Örebro rekomenderas stark!

Skepp o´hoj

fredagen i bilder o lite text också

Så, i fredags var det dags för utgång, jag o min USA kamrat Ännibanäni skulle ut o svira, det var skitkul, men kvällen fick ett tråkigt slut. På tha krogish hade dom lämnat ut hennes jacka till någon annan, som iofs visade sig vara en hederlig typ som lämnade in den till politzai. Men to tha pics. Dessa fanns alltså på Annas kamera som hon fick tillbaka idag!! W


Här är en liten bild på miiiig vi satt hemma hos anna o drack vin först, nam nam



Anna var lite galen, man blir ju det efter lite vin..


Sen blev hon snäll igen! Eller trött kanske?



Jag är också galen, o tyckte tydligen att jag skulle visa upp mina tillgångar.. hmm.. slampigt..

en blev jag satt i arbete, jag fick äran att ta up soporna! Fatta glad jag blev då!



Sen gick vi iväg till krogish! Om jag lyckas lista ut hur jag för över bilder från kameran till datorn kan jag uppdatera med lite mer o framförallt fullare bilder..

Nu ska jag iväg o plugga med lite andra blivande lärare.

Skepp o´hoj!

söndag...

Då har man varit hos the parents i typ ett dygn. Som vanligt vill mamma att jag ska ha gått ner i vikt, man är inte värdig om man inte är smal nämligen. Det enda som betyder något för henne är att man ska ha gått ner i vikt..
Om hon fick bestämma skulle jag vara anorektisk.. Men det är jag inte alltså är jag inte bra. Väldigt kul att åka dit.. Jag kan satsa pengar på att hon kommer ringa imorgon o dryga sig om att hon ska hjälpa till o att hon väääääldigt gärna vill. Tror jag det, då har hon kontroll och det gillar hon ju.
Anledningen att vi åkte dit var att jag fyller år snart, jag fick en jättefin micro av pappa, vattenkokare o läppbalsam av nisse ´flickvän (Remi som är världens sötaste) av per fick jag en bok om teknikprylar och en massage! värsta bra! Sen fick jag av karins barn två skitcoola vinglas o två värmeljushållare, superfint! pengar av farmor + farfar o mormor av mamma fick jag vantar, en liten lila mus till datorn o modstrilogin.
ska ta kort sen någon gång.
Men nu ska jag slicka såren efter helgen med ett varmt bad.

Skepp o´hoj

Wohooooo!!!

Idag hämtade jag ut min tenta o jag hade fått VG!! Fattar det inte, så sjukt skönt. Jag var helt säker på att jag skulle få U med komplettering o så är det VG istället! Underbart!
Ikväll blir det firande, falafel o skumbad. Mys mys!

Nu hoppas jag att ännibanäni vaknar så kanske hon vill leka lite med mig? Pretty please!

Det är allt jag har att komma med för nu!

Skepp o´hoj!

Töjning och Pinstripe

Skönt med lördag, mindre skönt med en ny härlig töjstav i örat.. Aj som tusan, det spänner och dunkar och gör ont lite överallt just nu..
Men som man brukar säga, vill man bli fin får man lida pin, så det är det vi gör ikväll.. Lider..
Jag har beställt nya pluggar också, med större hål krävs ju nya fräscha pluggar. Riktigt söta är de, kan ju vara trevligt med nåt sött i öronen.
Jag tog lite kort för o visa skillnaden så kanske alla förstår varför det är en smärtsam upplevelse att töja öronen.





Söta va? Den nya storleken blir 16mm, alltså 4mm större än jag hade förut, coolt!

Annars har det inte blivit så mycket gjort idag, vi åkte en sväng till Surahammar och lämnade av lite grejer hos en kompis till Emil som har tatueringstudio där. Emil pysslar med pinstriping och har målat lite väskor och käglor som ska säljas genom kompisen.







Om någon är intresserad av att få något målat så är det bara att hojta till!
En kägla kostar 300 och en väska är lite beroende på storlek.
(hehe smygreklam...)
Nu ska jag fortsätta kika på tv och lata mig!

Skepp o´hoj!

kyckling!

Ja, det ska man ju tydligen äta idag. Men nå sånt blir det inte hännä, hä blir veggofärssås. Hä gott hä mä.
(snygg text va?)

Nu har jag skickat tentan till en kamrat så hon ska läsa den, jag har fått hennes o ska läsa den, sen ska vi ge varandra feedback på torsdag nästa vecka.
Det blir nog bra. Det är så himla mycket att göra hela tiden bara..

har haft sista VFU dagen för denna perioden, det har varit sjukt kul! Min handledare är greeeejt och vi hade ett kort samtal idag om hur det har gått. Jag fick massor med beröm och hon sa bl.a. att jag var duktig på att prata med eleverna, jag tog för mig, ställde frågor och reflekterade över det jag sett. Hon sa tom att hon inte hade haft några som helst problem med att låta mig leda en lektion, det känns helt sjukt bra just nu! sen frågade hon vad jag ahde tänkt innan jag kom dit o om de hade levt upp till mina förväntningar. Så jag berättade att jag oroat mig över piercingarna och tatueringarna, men hon sa att sånt spelar ju ingen som helst roll. Det känns också oerhört skönt att höra.

Nu ska jag fixa mer kaffe eller kanske en drink? Den som lever får se!

Skepp o´hoj

duktig kaka

Lite duktig har jag varit idag, skrivit lite tenta osv.. Men hur kul är det att läsa om..

Istället blir det Musik!
Jag tänkte berätta lite om min resa inom musiken och sedan kan jag ta lite kort om de jag gillar bäst just nu, inte ren fakta för det kan man kolla upp själv utan varför jag gillar det!

Vi kan starta med min barndom, varje kväll ville jag lyssna på nåt band innan jag somnade för jag kunde inte sova annars. Ofta blev det Magnus och Brasse, ett helt galet band där de drog snuskiga vitsar och annat som är bra för små barn.
Med åren utvecklades dessa tapes till musik istället, Magnus Uggla, Svenne Rubins och när CDn gjorde sitt stora intåg i mitt rum blev det även en del svenska visor och 70-tals skivor, det är speciellt en jag minns. Den hade en låt med Ebba Grön som jag lyssnade på om och om igen. Kanoners tyckte jag att den var!

Efter detta blev det väldigt mycket Creedence Clearwater Revival, en hel sommar var det bara det som gällde. Jag kan erkänna att jag fortfarande tycker att de är riktigt bra, speciellt när man kör bil.

Här nånstans var jag ungefär 15 och Emil gjorde sitt intåg i mitt liv, han introducerade mig för mycket riktigt bra musik, Hellacopters, Turbonegro, Supersuckers och Motörhead bland annat. Han var dessutom sådär oldschool gullig och gjorde blandskivor till mig. Så där satt jag ock lyssnade på massor med bra musik och kikade i skivfodralen där han skrev söta meddelanden till mig. Efter att ha blivit matad med kanonskivor en stund började jag själv hitta mina favoriter, dessa ändras konstant men de band jag nämnde några rader upp är de som fortfarande ligger mig riktigt varmt om hjärtat.

Motörhead


För mig är det här det ultimata Rock´n´Roll bandet, Lemmy är en legend och Mikkey Dee är svensk, dessutom är musiken helt underbar. Oavsett om man är glad eller ledsen, bakfull eller på partyhumör. Motörhead kan aldrig bli fel!

Supersuckers


Bilden föreställer mig, innan jag blev svensson, och Eddie Spaghetti, sångare i Supersuckers. Helt underbart band som spelar skön rock´n´roll som jag blir riktigt glad och härlig av! Detta var det första band som jag fastnade riktigt hårt för, speciellt två låtar "Pretty Fucked up" och "Bubbelgum and Beer", lyssna på de två låtarna och känns glädje strömma genom kroppen som en varm skön våg!

Hellacopters

Också ett helt fantastiskt band, tyvärr tyvärr så gick bandet i graven i år så detta band kommer inte att komma med någon ny musik. Sorgen är tung och svart men musiken är väldigt trevlig. Stor spridning på låtarna och det finns något för alla, min favorit skiva är ironiskt nog "Rock´n´Roll is dead" varenda låt på hela skivan är kalasbra. Men alla skivor är bra, så ut o köp!

Det var det för nu, någon dag ska jag knåpa iordning ett inlägg om Turbonegro och Turbojugend.



Skepp o´hoj!

sådär då

Nu ska jag försöka sammanfatta veckan såhär långt.
Jag har jsut nu min vfu, alltså praktik, det känns jätteroligt och min handledare är kanon. Hon är hur trevlig som helst, förklarar allt det som är nytt för mig och hur skolan är uppbyggd. Jag får fråga vadsomhelst utan att känna mig som en idiot. Hur skönt som helst. Förutom det så är hon kanon på alla möjliga andra sätt också, vi har samma musiksmak, alltså riktigt bra skön rock, hon gillar att läsa böcker och har läst många av de böcker jag också läst. Dessutom är hon intresserad av att läsa samma typ av böcker som jag, och jag älskar böcker så det är viktigt. Hon gillade mina tatueringar, det är ett stort plus och hon ska skaffa nr 2 på sig själv snart.
För att säga några ord om skolan jag är på så kan jag bara säga att även den är kanon, de jobbar väldigt mycket med att eleverna ska uppnå sina mål, som de själva får sätta, och de verkar bry sig oerhört mycket om sina elever. Väldigt mycket av det soms tår i mina skolböcker praktiseras på den här skolan vilket känns jättekul. Skulle bli superglad om ajg får jobba på en sån skola sen.
Sammanfattningsvis kan jag bara säga att jag verkligen är nöjd med både handledaren och skolan.

Något som jag är mindre nöjd med är min tenta, jag har börjat så smått men det är länge kvar innan det är något som ajg skulle kunna visa för folk, vilket känns jobbigt då jag ska skicka det till en klasskamrat på fredag för att hon ska kunna ge mig feedback på torsdag nästa vecka. Hoppas det släpper lite snart, vore ju kul att kunna producera något vettigt.

Vi fick lite respons på de inlämningsuppgifter som vi lämnat in, det var tydligen inget vidare enligt läraren. Helt förvånad över det är jag inte, jag har inte varit nöjd med en enda av de inlämningsuppgifter jag lämnat in, men jag levde på hoppet att det viktigaste skulle vara att man läst och förstått. Så var inte fallet. Det viktigaste ahde jag helt missat, nämligen att tydligt knyta an texterna med frågeställningen i Ten2.. Ajja bajja..

Idag tordes jag iaf prata lite med några elever, men ajg vet inte hur gott intryck jag gjorde eftersom ajg lyckades hamna i en konverastion om droger och knarkhundar.. Men vad ska jag säga, är man rocker så är man.



Skepp o´hoj

garaget och praktik

Ja, då var det alltså söndag, jag är lite sliten eft5er en sen kväll i garaget. Vi fick iaf en hel del gjort igår och jag är fortfarande smutsig om fingrarna, worker girl...
Imorgon börjar min vfu, känns lite pirrigt men jag tror det kommer gå bra. Det jag är orolig för är att min handledare ska säga något negativt om min näsring, men jag tror inte att hon kommer säga så mycket. En liten oskyldig ring är ju inte så farligt..
Det var väldigt trevligt igår när jag och älsklingen satt i garaget, blandade drinkar i plastmuggar, lyssnade på riktigt bra musik och pratade om allt från korkade människor till hur mycket vi betyder för varandra.
Jag är så lycklig över att ha min prins vid min sida, att han orkar lyssna på mina lååånga utläggningar och står ut med mitt pissiga humör.
Ingen gör mig så lycklig som du min lilla snutt!

Jag kan även glatt meddela att Steven inte haft någon olycka på hela veckan! Kanoners! Nu blir det en snabb dusch, sen krypa ner i sängen o sova sova sova..

Skepp o´hoj

plugg plugg plugg

Just nu är det ganska mycket i skolan, jag ska ha skrivit ett utkast på ten2 till den 16 oktober, cirkus 8-9 sidor...
så det lär bli sparsamt med inlägg här på ett tag. Men jag ska försöka klämma in aif ett per dag, Ikväll blir det läsning av en bok som inte har med skolan att göra men imorgon är det bara plugg som gäller.

Dessutom är det skräckministeriet ikväll, spännande! Det ska handla om zombies!

Skepp o´hoj

Eskilstuna och tonårsfyllor

Idag har det blivit ett äventyr i Eskilstuna, jag och en kamrat åkte dit för att få lite hjälp med studieplanering, det gick jättebra. Vi kommer få läsa massa tillsammans så då har man iaf någon man känner. Sen skulle vi hem men vi hade missat tåget så då var det 1,5 timme till nästa gick. Men vi åt lunch och tiden sprang iväg, väl hemma hittade jag en jacka så nu slipper jag frysa!

Vi pratade om allt möjligt idag, bland annat hur osäker man är på sig själv. Att inget man gör duger och att man nästan jämt tror att ingen tycker om en. Jag undrar varför det är så viktigt att alla ska gilla en, jag är likadan själv men jag förstår inte riktigt varför man låter oron påverka en så mycket. Det vore skönt att på riktigt inte bry sig, att bara vara som man är "take it or leave it" inte springa runt och oroa sig för om alla i hela världen gillar en.

Håller på med en bok som handlar om en ung tjej som blir lite alkoholist, men inte så mycket. Väldigt intressant är den iaf, så jag har inte lyckats öppna skolböckerna idag utan fokuserar på boken istället, tänkte läsa ut den idag så kan jag vara fröken duktig imorgon istället. Problemet med boken är att den gör mig sugen på vin, inte bra alls..
Tur att jag inte har några föreläsningar imorgon så det gör inget om jag dricker några glas.
Hihi, bus bus

Annars har jag inte mycket på hjärtat, men apropå hjärta så kikade jag på Bear whats his face, han som släpps ner i ödemarken o ska överleva fem dagar. Så sjukt vidrigt, han åt larver ur en död säl, rått fårhjärta ur nå får han hittade i ett träsk och flådde fåret och gjorde en sovsäck av det. Huvva.. Det skulle nog behöva gå mer än fem dagar innan jag började äta likmaskar iaf, skulle nog hellre äta mossa tills jag svalt.

Emil är en duktig kaka idag och målar sina käglor, de blir så sjukt fina! Han är så himla duktig, skapligt avis jag är. Vill också kunna måla sådär fint, men jag har använt ett par örhängen som jag själv knåpat ihop idag, funkar riktigt bra. Om jag hinner läsa ut boken idag kanske jag sätter igån att utsmycka några ljusstakar. Det skulle bli fint.

Skepp o´hoj

Sweet Sunday

Idag blev det en tripp till Uppsala för att hämta hem en bil som vi har fått låna av min pappas sambo, hur snäll som helst är hon!
Väl i Uppsala insåg vi att staden verkar befinna sig i någon form av hasch dimma, alla släpar sig fram i sakta mak. Så absolut extremsakt de kan, helst mitt i vägen och lite svajande fram och tillbaka så en omkörning är omöjlig. Dessutom skulle allt ta sån evinnerligt lång tid, butiksbiträdena tog minst tjugo minuter per kund. Lagom irriterande när man har bråttom..

Vi hittade tillslut på de vi skulle möta, på en av de tre parkeringsplatser som fanns runt stationen, och kunde åka iväg och hämta bilen, den var hur fin som helst så vi är supernöjda med att få låna den!

Imorgon blir det en sväng till Eskilstuna för lite studieplanering och sen är det fritt resten av dagen!
Nu ska vi kika lite playa del sol och sen sova!

Skepp o´hoj

Lördag kväll

Idag har jag haft ännu en rolig dag! Jag och min underbara sambo (usch så vuxet det låter) har varit på stan och shoppat lite, det blev åtta böcker och lite grejer till min nya hobby, att göra egna smycken! Jag har gjort några örhängen som passar i tunnlarna och ett armband. Det blev faktiskt jättefint! Ser precis ut som skiten de säljer på HM.
Vi hann även med en fika på Waynes och en snabb titt på spektaklet på sigmatorget, det var ju rosa lördag idag. Vsk var där och pratade, en av dem var väldigt pratglad, inte.. Jag köpte ett till rosaband, så nu har jag två på väskan och så var inne en sväng på carlings, men inget fick följa med hem.

Nu ska jag försöka hitta nå vettigt på tvn finns det inget så läser jag nog en av böckerna.
Vi köpte en om hells angels, en om en tonårsalkis, nikki sixx biografi och slash biografi, en om slaget vid poltava, en om en pojke som överlevde koncentrationslägren, hitlers krigare och en om de svenska koncentraionslägren. Den tror jag kommer vara väldigt intressant, Sverige som påstår sig ha varit så neutral under andra världskriget. Tror inte det va..

Skepp o´hoj

Underbar fredag

Igår skulle Emil fixa en överraskning till mig, jag hade ingen aning överhuvudtaget om vad det var. Det enda jag visste var att jag skulle hålla mig hemifrån tills han ringde och sa att jag fick komma hem igen.
När jag sedan fick komma hem så mötte han mig i hallen och sa att jag fick gå in i badrummet, där hade han tänt massa ljus, laddat med champagne och en bukett rosor.



Efter badet så fick jag sitta och vänta medan han fixade i köket, där hade han ställt upp massa smaskig sushi ljus överallt och en till bukett rosor. Helt underbart fint var det!



Efter att vi ätit så fick jag vänta ytterligare en stund, sedan fick jag gå in i vardagsrummet där var det också massor med ljus, en tredje bukett rosor och min överraskning! En rosa liten dator! Så den sitter jag och skriver på nu.







Efter allt detta underbara så åt vi lite ost och kex, vindruvor och nötter medan vi myste i soffan och kollade på film, det var helt fantastikst underbart!

Jag kan inte förstå hur någon kan tycka så mycket om mig att han vill fixa såhär till mig!

Jag älskar dig mest av allt i hela världen min underbara prins!



Jag älskar blommor!


Skepp o´hoj!!!

Fredag

Woho äntligen fredag! Så himla skönt..
Dessutom är det en extra bra fredag idag, Emil har fixat en överraskning till mig som jag ska få ikväll.
Jag har ingen aning om vad det är så nu är jag alldeles nipprig.. Steven har inte lärt sig vart man ska kissa ännu, hon körde en kissning på en plastpåse nu på morgonen. Så jag ska byta sand i en av lådorna och hålla tummarna att det hjälper.
Annars är det mest plugg på tapeten nu, idag är det stor seminarium om mobbing och igår pratade vi om lärarens uppdrag gällande att stoppa och förhindra att värdegrunden inte efterföljs.

Men nu ska jag skutta iväg till badrummet och byta sand åt kissarna.

Höll ju på o glömma en grej. På söndag ska vi få ta hand om en bil som tillhör pappas sambo, så då kan vi äntligen ställa undan Otto och börja jobba på honom (med "vi" menar jag såklart Emil, jag hjälper gärna till så länge det ingår att dricka kaffe, jag brukar ibland även ansvara för cd skivorna).

Skepp o´hoj

Fixat i vardagsrummet

Lite av fixet är gammalt, men en del är nytt. Överlag ser det iaf mer höstigt ut här nu.
Nu blir det lite bilder, kameran var inte min vän igår så en del är lite suddiga..





klicka upp dessa två, man ser våra spöken på dem nämligen. Torsten och Sigrid heter de.

suddig


Två stycken typ detaljbilder..

Nu ska jag göra mig iordning för skolan!

Skepp o´hoj

RSS 2.0